20 jaar ervaring

Tai chi in 2020:

 

Doorgaande klassen: donderdag- en vrijdagochtend om 10:00 uurWu tai chi + Energy Gates qigong

Bij voldoende belangstelling begin ik eind augustus een nieuwe klas op vrijdagochtend, 10 uur. 

Als u meer wilt weten, telefoon: 0622 754 090

Lokatie:

Action

Buurthuis Voorhof

Herman Gorterhof 165

2624 XL Delft

Ter kennismaking is de eerste les gratis.

Tai chi is geschikt voor alle leeftijden, zonodig aangepast voor de individuele deelnemer.

 

Leraar Hans Richters. Meer dan 20 jaar geef ik lessen in Tai Chi en Qigong in Delft en Den Haag. 

Het is mijn intentie u oefeningen te leren waarmee u uzelf zowel lichamelijk als geestelijk kunt verrijken. Meer bewegen is essentieel om gezond te blijven De oefeningen geven u de mogelijkheid om op een ontspannende wijze aan uw gezondheid te werken. U kunt verder in uw eigen tijd en omgeving deze oefeningen doen.

Mijn huidige* leraar is B.K. Frantzis (en een aantal van zijn senior leerlingen)

Ik geef les in:

  • Wu Tai Chi (korte 27 vorm)
  • Yang stijl Tai Chi
  • Dragon & Tiger Medical Qigong (draak en tijger medische qigong)
  • Marriage of Heaven and Earth Spinal Qigong
  • Tai Chi Circling Hands Qigong (bewegingen zijn hoofdzakelijk cirkels en spiralen) 

Tai Chi en Qigong zijn van oorsprong Chinese bewegingskunsten die al tijden in het westen worden beoefend. Ze zijn uitermate geschikt om op zachte, rustige manier het lichaam van stress en spanning te ontdoen en te werken aan herstel of behoud van uw gezondheid en vitale levensenergie (qi), met als gevolg een gevoel van rust, ontspanning en evenwicht. Tijdens de Olympische Spelen in 2008 was Tai Chi een demonstratiesport.

Ik refereerde met betrekking tot tai chi eens naar de plant Goudenregen, die zijn naam dankt aan de lange hangende gele bloemtrossen. In die naam is een verwijzing naar regen, dus water. De bewegingen van de Chinese bewegingskunst, die tai chi heet, is als vloeiend water: zonder hapering, zacht en toch onweerstaanbaar. Ook is water een verwijzing naar de taichi van mijn leraar, de "watermethode", die wijst op het altijd naar het laagste punt vloeien van water, net zoals je de stress en spanning uit je lichaam wilt doen vloeien. In het Engels heet deze prachtige boom, Golden Chain. De chain, oftewel ketting, is dan een verwijzing naar de opbouw van de onderdelen van de menselijke lichaamsdelen die via gewrichten en de spieren, pezen en zenuwen aan elkaar geregen zijn.

Zie Tai Chi : een choreografie van een vaste serie bewegingen achter elkaar.

Zie Qigong : korte oefeningen (ook geschreven als chi kung of chi gung)

 

I can teach in English if so requested. Please contact me, see this page with contact details

 


 

* Mijn voormalige leraar was Moy Lin-shin.

 

tai chi, qigong, wu stijl, Delft, buurthuis Voorhof, gouden regen, gezondheid, ontspanning, leefstijl, erkend leraar, Chi, Ki, Qi, stress, meditatie, balans, harmonie, lichaam, geest, denken, voelen, energie, energiestroom, blokkade, holistisch, taijiquan, chi-kung, qi-gong, lichaamsenergie, vitaliteit, innerlijke ontwikkeling, gevoel, bewust ontspannen, bewust bewegen, bewustzijn, taoisme, tao